Om Textvärt

Jag som driver Textvärt heter Michaela Gester och är examinerad språkkonsult i svenska. Sedan våren 2017 arbetar jag som frilansande korrekturläsare och redaktör med bokförlag och författare som mina främsta kunder.

Min drivkraft är att jag älskar text, textens betydelse som kunskapsbärare, bokstävernas form och att allt stämmer i alla led. Och förmånen att få ta del av någons berättelse. Med öga för detaljer och vässad penna granskar jag texter på djupet eller på ytan efter dina önskemål.

Jag åtar mig även skribentuppdrag. Jag skriver och anpassar texter till rätt målgrupp och sammanhang, tar fram riktlinjer för skrivande och vägleder skribenter.

Utöver min utbildning till språkkonsult vid Göteborgs Universitet har jag studerat lingvistik och digital bildbehandling. Jag har också en Cambridgeexamen i engelska.

Läs mer om mina tidigare erfarenheter på LinkedIn

Textvärt innehar f-skattesedel.

Fotograf
Foto: Carl-Henrik Trapp/Elite Studio

Skriv något och tryck Enter för att söka