Skip to content

när du behöver en PETIG REDAKTÖR

REDAKTÖRSLÄSNING

Har du ett råmanus? Kanske har du redigerat själv, fram och tillbaka, och känner dig redo att låta någon gå igenom ditt manus med professionell blick. Som redaktör är jag petig och grundlig och arbetar med texten både som helhet och i delar.

I Redaktörsläsning ingår genomgång av handling, karaktärsbeskrivning och -utveckling, dramaturgi, perspektiv, gestaltning, tempus, logik och trovärdighet. Jag pekar på ställen där texten behöver utvecklas eller strykas för att få ett bättre läsflyt. Korrekturläsning ingår inte här, men jag korrigerar uppenbara fel längs vägen. Förutom spårbara ändringar och kommentarer i dokumentet får du också en sammanfattande kommentar på cirka 1 A4-sida.

REDAKTÖRSLÄSNING – DE 10 FÖRSTA SIDORNA

Den här tjänsten är för dig som behöver hjälp på vägen. Kanske har du ett färdigt manus, kanske har du skrivit de första kapitlen och undrar om texten är på väg åt rätt håll.

I Redaktörsläsning – de 10 första sidorna tittar jag på anslaget, presentation och fördjupning av karaktärer, perspektiv, gestaltning, din berättarröst och eventuella återkommande språkliga fel. Du får på så sätt en uppfattning om textens styrkor och svagheter så att du kan jobba vidare med ditt manus inför en mer gedigen redaktörsläsning eller att skicka in manuset till ett förlag. Du får med en sammanfattande kommentar på cirka 1 A4-sida.

 

redaktör

”Jag är oerhört glad över att Michaela var min redaktör. Hon var noggrann, punktlig, pålitlig, professionell, ärlig och ett bra peppande stöd. Jag kände mig trygg i vårt samarbete och jag litade fullt på hennes omdöme. Hon är en mästare på det svenska språket och såg saker i min text jag själv inte sett.
Michaela var ett stort stöd i processen att ge ut min första bok och jag kommer garanterat att anlita henne igen!”
– Emilia Åhfelt, författare av boken
Var inte en sådan fitta!

Ett urval av mina
redaktörsuppdrag