Skip to content
Just nu är jag här

Bokcirkeln: Just nu är jag här av Isabelle Ståhl

Bokcirkelträff i söndags. Vi hade läst Just nu är jag här av Isabelle Ståhl – en destillerad samtidsskildring med karaktärer som vi inte sympatiserade med och inte kunde sluta prata om. Otroligt bra skriven och med en blick så skarp att vi tappade andan gång efter gång.

Just nu är jag här av Isabelle Ståhl

Vi träffades på Mercado Mexico på grund av att huvudpersonerna Elise och Victor i boken äter en hel del tacos. Restaurangupplevelsen var sådär, med mikrad mat och personalens oförmåga att servera vegetariska alternativ på grund av just mikron. Men sällskapet vägde ändå upp tusenfalt.

Just nu är jag här av Isabelle Ståhl

Just nu är jag här av Isabelle Ståhl är en riktig käftsmäll. Jag både hatade och älskade Elise, men mest retade jag mig på hennes navelskådande, hennes egoism och hennes oförmåga att ta tag i saker.

Det finns i berättelsen många tidsmarkörer som gör boken rolig att läsa nu: ställen som är inne i Stockholm, stil- och modereferenser. Andra popkulturella fenomen som man känner igen om man vuxit upp på nittio- och nollnolltalet.

Boken finns att köpa på bland annat Bokus, Adlibris och Cdon.

Läs om andra böcker vi läst i bokcirkeln.

Nästa bok vi ska läsa är Vad jag bevarat av Wallace Stegner.

Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN