Skip to content

OM textvärt

OM textvärt

Jag som driver Textvärt heter Michaela Gester och är examinerad språkkonsult i svenska. Jag arbetar som bokredaktör och korrekturläsare med bokförlag som mina främsta kunder. Ibland skriver jag också på uppdrag av mindre företag och andra soloföretagare.

Min drivkraft är att jag älskar text, textens betydelse som kunskapsbärare, bokstävernas form och att allt stämmer i alla led. Och förmånen att få ta del av någons berättelse. Med öga för detaljer och vässad penna granskar jag texter på djupet eller på ytan efter dina önskemål.

Sedan jag startade Textvärt 2013 har jag tillskansat mig lång och gedigen erfarenhet av textbearbetning inom skön- och facklitteratur, barnböcker samt akademisk litteratur som avhandlingar och antologier.

Jag har tidigare också föreläst om språkriktighet, skrivit och redigerat manualer och andra texter åt företag och organisationer.

Utöver min utbildning till språkkonsult vid Göteborgs universitet har jag studerat lingvistik, digital bildbehandling och typografi & formgivning. Jag har också en Cambridgeexamen i engelska.

Läs mer om mina tidigare erfarenheter på LinkedIn

Textvärt innehar f-skattesedel.


 
kontakt-bild1