Skip to content

2020 års Nobelpristagare i litteratur

Arbetar man som jag i bokbranschen är den här dagen viktig, eftersom Nobelpristagaren i litteratur tillkännages. Som vanligt höll jag tummarna för Jamaica Kincaid, och blev glatt överraskad av att Svenska akademien valde en kvinnlig poet: Louise Glück.

Jag har inte läst något mer än dikterna The red poppy, som en vän skickade till mig igår, och Snowdrops som finns publicerad på Nobelprisets webbplats. The red poppy gjorde mig både lyrisk och nyfiken. Existentiellt, bultande, indragande. Jag smälte lite.

Ser fram emot att läsa mer och se hur Louise Glücks poesi är översatt till svenska.

Pressbild. Foto: Gasper Tringale
Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN