Skip to content
Grattis världen! Jag är här nu

Recension: Grattis världen! Jag är här nu! av Elin Ek

För ett tag sedan kom Elin Eks bok Grattis världen! Jag är här nu!, som är första delen i hennes serie om tolvåriga Athena. Jag hade småsyskon som fick mig att älska Grynet, och den här boken känns som Grynet. Så jag läste den.

Grattis världen! Jag är här nu! är en vardagsskildring om Athena och hennes kompisar i Rädda-Jorden-Klubben som tar medborgerligt ansvar och ser till så att de vuxna skärper sig. Yeah! Samtidigt ligger Athenas mamma på sjukhus med en bebis i magen, och Athena och hennes syskon måste bo hos kulturtants-farmor och före detta läkaren-farfar under tiden eftersom pappa har fullt upp med mamman och jobbet.

Grattis världen! Jag är här nu

I boken finns mycket igenkänning och vardagsdramatik! Berättelsen är galet rolig och alldeles alldeles underbar. Jag kan verkligen rekommendera den som både högläsning och tystläsning för sig själv.

Grattis världen! Jag är här nu! finns att köpa på bland annat Bokus, Adlibris och Cdon.

Läs gärna mina andra barnboksrecensioner.

Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN