Skip to content
Jag for ner till bror

Recension: Jag for ner till bror av Karin Smirnoff

Äntligen en bok som verkligen griper tag. Det var flera månader sedan sist. Augustnominerade Jag for ner till bror av Karin Smirnoff är en roman om syskonrelationer, glesbygd, kärlek, svek, konst, identitet, klass … Ja, och alldeles fantastiskt skriven. En debut dessutom. Litteratur som inte värjer för det svåra. Jag sätter den högst på listan över årets bästa romaner.

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff
Jag med en utläst Jag for ner till bror i famnen.

Jag skulle vilja diskutera Smirnoffs språkbearbetning i evigheter men stannar vid att säga att jag är grymt imponerad. Hennes ekonomiska sätt att skriva gör mig helt darrig. Hennes motvilja mot versaler inne i meningar trodde jag skulle störa mig, men istället känner jag hur läsningen flyter på på ett helt annat sätt. Hur hon skriver ihop namn för att betoningen ska falla rätt (om det nu är anledningen) både utbildar mig och får mig att uttala namnen högt.

Jag for ner till bror finns att köpa på bland annat Bokus, Adlibris och Cdon.

Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN