Skip to content
Vad glad du är som får titta på mig av Nina Hemmingsson

Bokrecension: Vad glad du är som får titta på mig av Nina Hemmingsson

I somras läste jag Vad glad du är som får titta på mig av Nina Hemmingsson för att recensera det för Biblioteket i fokus.

Att bläddra i Vad glad du är som får titta på mig är som att göra ett besök i någon annans (eller sin egen) hjärna. Vardagsfilosofi blandas med desperation, fniss och barnsligheter. Allt är bildsatt med becksvart humor och skarpa kontraster.

De inskannade teckningarna ur Hemmingssons skissblock ger en rå känsla. Formatet liknar enrutingarna men är spretigare och hålls mest samman av färgsättningen i starka rosa, röda och turkos nyanser. Det är både enkelt och kraftfullt.

I Hemmingssons värld är träden, djuren och jaget återkommande – de är tillsammans rumsligt, men ändå ensamma. Boken ger möjlighet till känslomässig igenkänning och skänker tröst i en orolig värld.

Ibland undrar jag om det här ett destillat av tecknarens tankar eller något hon överhört på bussen. Oavsett vilket skrattar jag åt mörkret, för hur annars ska man hantera det?

Recensionen publicerades först i Biblioteket i fokus nr 4 2020.

Vad glad du är som får titta på mig av Nina Hemmingsson

Vad glad du är som får titta på mig av Nina Hemmingsson finns att låna på biblioteket, och om du vill köpa boken finns den på bland annat Bokus och Adlibris.

Se andra recensioner av serier som jag har skrivit.

Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN