Skip to content
De åtta bergen

Bokcirkeln: De åtta bergen av Paolo Cognetti

På gårdagens bokcirkelträff diskuterade vi De åtta bergen av Paolo Cognetti över pasta och vin på Nonna. Italienskt, eftersom boken utspelar sig i Italien.

De åtta bergen handlar om två pojkar och den enes pappa, som sedermera blir en fadersfigur även för den andra. Jag gav boken ett en fyra i betyg på grund av de vackra naturbeskrivningarna och gestaltningen av ensamhet som något att upphöja.

I diskussionen framkom åsikter om taskiga kvinnoporträtt, självgodhet och påtalad idealism. Vi var inte överens, och det var skoj. Cognetti är inte den nya Ferrante (som baksidans blurb antyder), men väl värd att läsa ändå.

På Nonna med bokcirkelsboken De åtta bergen av Paolo Cognetti.

Det gläder mig så att samtalen om boken ofta gör upplevelsen av att läsa bocken så mycket större. Det känna så oerhört fint att jag har en bokcirkel som gillar att dissekera böckerna på alla nivåer, för att komma till botten med dem.

De åtta bergen finns att köpa på bland annat Bokus, Adlibris och Cdon.

Läs om andra böcker vi läst i bokcirkeln.

Nästa bok vi ska läsa är Tidens Larm av Julian Barnes.

Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN