Skip to content
Misstag i Moskva

Bokcirkeln: Misstag i Moskva av Simone de Beauvoir

”Jag bokar bord på Praga” utbrast en av karaktärerna i Misstag i Moskva av Simone de Beauvoir, vilket osökt fick oss att hamna på Gyllene Prag för vår bokcirkelträff.

I Misstag i Moskva åker ett åldrande par och hälsar på mannens dotter i Moskva för en månad i sextiotalets Sovjetunionen. Båda är pensionerade och har ”all” tid i världen. Båda är besatta av åldrandet, i deras kroppar och sinnen, men berättar inte detta för varandra. Relationen är trevande, komplicerad. Resan blir trevande, komplicerad.

Misstag i Moskva

Besvikelse och kommunikation (eller snarare brist därpå) konstaterade vi som bokens teman. Den stora frågan vi ställde oss var också: Är Misstag i Moskva Simone de Beauvoirs romcom?

Jag gav boken tre och en halv av fem. Som vanligt växte läsupplevelsen i samtalet, och samtalet i sig får garanterat en femma. Efter att ha läst den här boken är jag riktigt manad att läsa biografier om Simone de Beauvoir och dessutom avsluta Det andra könet som jag försökte ta mig igenom i tonåren.

Boken finns att köpa på bland annat Bokus, Adlibris och Cdon.

Läs om andra böcker vi läst i bokcirkeln.

Nästa gång vi ses ska vi prata om Nej och åter nej av Nina Lykke.

Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN