Skip to content
korrekturtävling

Korrekturtävlingen är avgjord

Under Bokmässan anordnade jag en korrekturtävling i samarbete med Whip Media i deras monter. Nu är tävlingen avgjord och vi har tyvärr inte lyckats kora någon vinnare eftersom ingen av alla tävlande faktiskt hade alla rätt.

Marianne E Gunve var däremot den som kom närmast och dig erbjuder jag 20 % rabatt på korrekturläsning av ditt kommande bokprojekt.

Här nedan följer facit. Totalt fanns 12 stycken fingerade fel i texten. Svaret på fråga 2 är att jag har arbetat med (mer än) 100 böcker, vilket du kan läsa om här.

korrekturtävling
 1. I ordet sitta har det smugit sig in ett extra t i avstavningen.
 2. Det ska stå förändrades.
 3. Här ska vara en punkt.
 4. Ett extra som har smugit sig in.
 5. Vid dialog ska kommatecknet placeras efter citattecknet.
 6. Det ska stå pratade.
 7. Felaktig avstavning. Det ska stå grönsaks-landet.
 8. Ett annat typsnitt har smugit sig in.
 9. Felaktig radbrytning mitt i meningen.
 10. Det ska stå en bra skörd.
 11. Ett extra n har smugit sig in i brunnit.
 12. Bokstaven t i mest har felaktigt kursiverats.

Många av er som tävlade hittade andra saker i texten som ni tyckte behövde förändras – bra initiativ! – men här var det rena (och mycket vanliga) korrekturfel vi efterfrågade.

Inte trodde vi att fingerade korrekturfel skulle vara så svåra att hitta, men det visar tydligt vikten av att anlita en professionell korrekturläsare inför utgivning av en bok. Tack till alla som varit med och tävlat i denna korrekturtävling, och tack Nils Petter Löf för att vi fick låna ett utdrag ur din nya bok Hungerns skörd att placera ut fel i.

Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN