Skip to content
Fruset guld

Recension: Fruset guld av Cilla och Rolf Börjlind

Fruset guld är den sjätte boken i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton. Jag har läst eller lyssnat på samtliga delar och även sett de två säsongerna av tv-serien som baseras på de två första delarna i serien. Jag blev inte besviken av den här boken, utan åt den som efterlängtat lördagsgodis.

Olivia Rönning är tillbaka på jobbet efter en längre resa i Mexiko. Mette har gått i pension och den nya polischefen är svårare att skapa en relation med. Tom Stilton sitter på en strand i Thailand tillsammans med flickvännen och njuter av att frid. Av sin chef får Olivia i uppdrag att utreda fallet med ett tjugo år gammalt lik som smält fram under snön utanför Arvidsjaur. På väg till brottsplatsen kraschar helikoptern hon sitter i, piloten blir skadad och komradion fungerar inte. På jakt efter hjälp inser hon att två andra personer är ute på fjället och när hon försöker närma sig dem blir hon skjuten.

När Tom Stilton får reda på att Olivia skadats skyndar han sig hem för att träffa henne. Ny information tillkommer i fallet och snart befinner de sig i en utredning på internationell nivå som sträcker sig långt tillbaka på 1900-talet.

Fruset guld

Precis som i tidigare böcker i serien har Fruset guld ett högt tempo, ett rappt språk och en känsla av att saker kan hända närsomhelst. Ändå hinner vi med att umgås med både Olivia, Stilton och Mette privat. För det är det här jag tycker så mycket om med Cilla och Rolf Börjlinds böcker. Poliserna i serien har liv utanför jobbet, de möter motgångar, upplever kärlek, skrattar tillsammans och har egna konflikter. Brotten som händer i varje bok är otroligt spännande, men jag njuter som allra mest av att höra Olivia och Stilton munhuggas.

Jag rekommenderar Fruset guld till alla som gillar svenska deckare. Men precis som de flesta av de svenska deckarundren är det allra bäst att börja från början, med Springfloden.

Fruset guld finns att lyssna på via till exempel Storytel och Bookbeat. Boken går att köpa via Bokus och Adlibris och finns också att låna via ditt lokala bibliotek.

Här och här kan du se vad andra skrivit om boken.

Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN