Skip to content
Vi for upp med mor av Karin Smirnoff

Recension: Vi for upp med mor av Karin Smirnoff

Vi for upp med mor av Karin Smirnoff tar vid strax efter den föregående boken, Jag for ner till bror, slutade. Janas mor dör och hon och hennes bror, Bror, behöver ta med henne upp till hennes födelseort för att begrava henne. Där möts de av dels hennes släktingar, dels byns församling som kallas Gemenskapen.

Efter begravningen blir både Jana och Bror kvar – av två vitt skilda anledningar. Bror för att han blir frälst och därför går med i Gemenskapen. Jana för att hon inte kan åka hem utan Bror. Hon får bo hos sin kusin under tiden. Samtidigt har hon kommit över ett brev från modern till dennas förstfödda Maria (som inte heller längre lever), som föddes utomäktenskapligt innan modern gifte sig med Jana och Brors far. Sanningar som Jana nog helst inte vill veta kommer fram. Deras mor visar sig också äga ett hus på orten, som nu bebos av två människor som verkar mycket svårt att komma överens med.

Vi for upp med mor av Karin Smirnoff

Karin Smirnoff har ett sätt att skriva som är både snabbt och långsamt samtidigt. Hennes knappa användning av versaler, inte ens i namn, gör att läshastigheten är snabb så fort man knäckt koden, vilket jag gjorde på första sidan redan i första boken. Jag älskar det! Jag vill befinna mig i janakippovärlden hela tiden, även om den är svår och tuff. Det är inget enkelt liv, även om de båda syskonen verkligen lever ett enkelt liv.

Om du inte har läst Jag for ner till bror så måste du börja med den först. Men jag kan lova att du inte kommer att bli besviken. Den tredje delen i serien, Och sen for jag hem, förväntas komma till våren. Jag längtar redan.

Vi for upp med mor av Karin Smirnoff finns att köpa på bland annat Bokus, Adlibris och Cdon.

Läs vad andra har skrivit om boken.

Michaela Gester bokblogg

OM MIG

Michaela Gester heter jag som har företaget Textvärt. I En textvärd blogg skriver jag om att arbeta med texter och berättelser, samt recenserar intressanta böcker inom fack- och skönlitteratur.

JUST NU LÄSER JAG

Tjänarinnans berättelse
Kvartetten
Lyckofällan
Krigsdagböcker 1939-1945

DE SENASTE INLÄGGEN